Bu Blogda Ara

25 Şubat 2016 Perşembe



HERKESE MERHABA


Çok sorulan BB krem ve fondöten arasındaki farklar yazısını size yazacağımı söylemiştim .EE ozmaan buyrun geçelim konuya J


FONDÖTEN – BB KREM- RENKLİ  NEMLENDİRİCİLER  ARASINDAKİ FARKLAR 




BB KREMLER VE RENKLİ NEMLENDİRİCİLER 

Renkli nemlendiriciler adı üstünde nemlendirmeye yönelik kullanılarak çok az da olsa renk verirler.Genellikle yaz aylarında tercih ediliyor hafif yapılı olduğu için bu yüzden  SPF (güneş koruma faktörü ) bulunur .Ama tabiki günlük makyajınızda kullanabilirsiniz.
BB kremler ise daha doğal olarak cilt kusurlarını kapatır. Yapıları ince olduğu için yoğun bir kapatıcılık beklenmemelidir . BB kremler aynı zamanda cildi nemlendirir. Cildi aydınlık gösterirler ve cildimizi güneşten korurlar. BB kremler daha doğal bir görünüm elde etmek için kullanıldığı için cilt kusurlarının yoğun ya da fazla olduğu yerlerde ekstra kapatıcı isteyebilirler. 

FONDÖTENLER 

Fondötenler  BB kremlerden daha yoğun yapılıdır . Bence bu yüzden çok kullanarak cildimizi yormamıza gerek yok diye düşünüyorum bunu yazarken yüzümdeki gülümse J Böyle olması gerektiği halde fondötenler her makyajımda kuşkusuz . Neyse biz konumuza dönelim .
Fondotenler cildinde leke sorunu olan kişilerin tercihidir. ( akne sorunu ,çiller ,güneş lekelesi ) Yani cildinde yoğun kapatıcılık isteyen kişilerin tercihidir .Ama cildimizde çok leke vb. sorun yok fondöten kullanmıyacakmıyız evet cildimizi  ne kadar az yorarsak o kadar iyi biliyorum ama şu yönden bakarsak tenimiz ne kadar pürüzsüz gözüksede mutlaka renk eşitliği istenir.
Şu kısmada değinirsek cilt tipinize uygun fondötenler kullanmalıyız. Likit fondötenler  ,köpük fondötenler , stick fondotenler  veya  krem  fondotenler  tercih ederek renk eşitliği aynı zamanda yüzümüzü  kusursuz gösterebiliriz.

Konuyu toparlamak gerekirse ; BB krem –renkli nemlendiriciler  fondotenlere göre hafif yapılıdır. BB kremler –renkli nemlendiriciler doğal kapatıcıdır .Fondötenler daha yoğun kapatıcılardır. Günlük makyajların tercihi hem nemlendirme hem SPF içerdiği için aynı zamanda hafif yapılı olduğu için cildimizi yormamak için  BB kremler –Renkli nemlendiriciler tercih edilmelidir .

Bu kadar BB kremlerden bahsetmişken bu yazının arkasından BB krem yazısı gelsin diyenler   bana yorum bırakmayı unutmasınlar .
                                                         
                                Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 
                                                       İZEL




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet