Bu Blogda Ara

14 Mart 2016 Pazartesi

MAKYAJA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÖNERİLER



HERKESE YENİDEN MERHABA

Bu yazımda makyaja yeni başlayan için öneriler küçük küçük bilgiler vericem .Umarım faydalı olur keyifli okumalar ..


İlk olarak ten makyajından başlayalım .

-TEN MAKYAJI

Klasikleşmiş olucak ama makyajın temelinde yatan iyi bir ten makyajıdır .Cildin pürüzsüz gözükmesi makyajınızı ön plana çıkarıcaktır. Bu yüzden iyi bir ten ürünü şeçmelisiniz .İyi bir ten ürünü şeçmek pahalı fondöten ya da BB-CC kremler  demek değil . Demek istediğim ten ürününü seçerken cilt tipinize uygun fondoten ,BB krem ya da CC krem şeçmelisiniz.
Ayrıca tam kapatıcı ürünler istiyorsanız bu şekilde formüle edilmiş ürünler şeçmelisiniz. Birden fazla ürün alarak değil cilt tipinize uygun ve hangi kapatıcılık özelliğine ihtiyaç duyuyosa cildiniz o ürünü almalısınız.Birden fazla ürün alırsanız hepsini bitiremeyebilirsiniz böylece raf ömrü (son kullanma tarihi) geçmiş olur ve böylece boşa gitmiş bir ürün olur.





-RUJ SEÇİMLERİ

Ruj seçiminde işiniz zor çünkü birden fazla renk gelicek önünüze koyu renkler ,nude renkler bordolar, kırmızılar fakat siz ilk başta boşverin kırmızıları bordoları makyaj koleksiyonunu oluşturmaya yeni başladığınız için bence daha nude tonlar ya da şöyle desek daha mı iyi klasikleşmiş renkler tercih etmeye çalışın .Klasikleşmiş başka bir renkte kırmızı derseniz evet bir tane kırmızı tonlarında şeçebilirsiniz o klasikleşmiş kırmızı dediğimiz bize özel günlerde yada iddalı bir makyaj yapmak istediğinizde yardımcı olucaktır.En önemliside cilt tonuna uygun rujlar seçin.


-MASCARA SEÇİMİ

Mascaralar işlev açısından farklılık gösterir .Kirpiklerinizde volume mü istiyorsunuz yoksa kirpiklerinizi uzatmasını mı istiyorsunuz ya da kıvırmasını mı istyorsunuz  buna karar verin ve mascaranızı öyle seçin.


































-FAR PALETİ SEÇİMİ

Güzel bir far paleti seçin.Far paletinde birden fazla farın olması sizin yararınıza olup birden fazla fara sahip olmuş olucaksınız.Daha soft,nude tonlar seçerek en başta temeli oluşturun.Farları sürmeniz için bir fırça gerek ,farları fırça ile uygulamaya alışın.
Makyaj koleksiyonunu oluşturmaya yeni başlarken temel şeyler tercih ederek başlayabilirisiniz .Bende makyaj koleksiyonumu oluşturmaya başladığım da az ve öz şeyler alarak temel makyaj malzemeleri tercih ettim.



Umarım yazımı beğenmişinizdir ve faydalı olmuştur .Bir sonraki yazımda görüşürüz ...




2 yorum:

Manşet